Ai nevoie de un aparat auditiv pret convenabil, pe care sa il poti folosi usor si care sa iti asigure posibilitatea de a avea o viata normala?

Incepe prin a descoperi care sunt elementele pe care trebuie sa le iei in considerare, astfel incat sa investesti intr-un dispozitiv medical optim pentru nevoile tale! Consulta un medic de specialitate, iar acesta va sti care sunt analizele de care ai nevoie pentru o diagnosticare corecta!

Cum iti dai seama ca ai nevoie de un aparat auditiv pret atractiv?

Daca la un moment dat simti ca nu mai auzi bine, intampini probleme in a-i intelege pe cei din jurul tau sit te confrunti cu dificultati de concentrare, cel mai bine este sa mergi repede la un doctor ORL, care va sti ce analize sa iti faca pentru a afla diagnosticul. De exemplu, este posibil sa fii nevoit sa faci o timpanograma sau o audiograma: aceste teste sunt non-invazive si nedureroase, iar rezultatele sunt gata in doar cateva minute. In baza lor, medicul iti va putea recomanda cel mai bun aparat auditiv, pe care sa il folosesti cu incredere!

Ce tipuri de dispozitive medicale exista pe piata?

Un alt aspect esential, pe care trebuie sa il stii este ca aparatele auditive se impart in mai multe categorii, in functie de modul in care sunt concepute, dar si in functie de felul in care trebuie sa le porti:

  • aparate retroauriculare – sunt unele dintre cele mai populare tipuri de dispozitive medicale de pe piata. Ele se monteaza in spatele urechii si iti asigura posibilitatea de a auzi perfect in orice situatie, indiferent daca te afli intr-o incapere in care este liniste sau daca esti intr-o zona cu mult zgomot. Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta faptului ca vizibile: focuseaza-te pe viata ta sociala;
  • aparate intraauriculare – discrete si simplu de folosit, aparatele intraauriculare trebuie montate in interior canalului auditive. Aceste aparate functioneaza la fel ca si cele retroauriculare pe baza de baterii;
  • aparate reincarcabile – daca vrei sa nu-ti mai faci griji in privinta bateriilor, alege sa investesti in dispozitive medicale reincarcabile. Seara, inainte sa te pui la somn le poti conecta la priza, iar ulterior te bucuri de o autonomie de pana la 72 de ore.

Design

Este adevarat ca functionalitatea primeaza intotdeauna in privinta aparatelor auditive, insa daca vrei sa te simti confortabil atunci cand le porti, este bine sa fii atent si la design-ul dispozitivului pe care il alegi. Fotografiile pe care le ai la dispozitie online te ajuta sa iei cea mai buna decizie in acest sens.

Accesorii

Printre elementele pe care mai trebuie sa le stii se numara si faptul ca ai la dispozitie accesorii care sa sporeasca eficienta aparatului auditiv:

  • Smart Connect – este vorba despre o telecomanda Bluetooth discreta, cu hands-free, pe care o poti utiliza pentru a transmite apelurile telefonice in ambele urechi fara sa atingi firul. Mai mult, poti folosi acest accesoriu pentru a conecta dispozitivul medical la televizor ori la alte surse audio;
  • Speech Connect – microfonul wireless poate fi purtat de catre insotitorul tau. Acest accesoriu are rolul de a transmite, dar si de a amplifica vocile direct in aparatele auditive, iar astfel iti facilitezi conversatiile cu cei din din jur;
  • Smart Transmitter – redirectioneaza usor semnalele audio de la dispozitivele suplimentare, asa cum sunt televizoarele sau laptopurile catre aparatele auditive.

Oricand ai nevoie de aparate auditive retroauriculare, intraauriculare sau reincarcabile, poti sa studiezi gama de dispozitive online. WeSound.ro iti vine in ajutor in acest sens: dupa ce decizi asupra unui dispozitiv medical, il poti comanda foarte usor de pe Internet!