Ce trebuie sa stim despre sectia de alergologie

Polenul, praful sau parul de animale pot fi alergeni. Daca intrati in contact cu acestia si incepeti sa simtiti simptome de alergie, cum ar fi schimbari de dispozitie si stranut, va rugam sa faceti o programare de urgenta la specialistul in alergologie Romgermed.
alergologie
Este bine de stiut ca nimeni nu se naste cu alergii, dar alergiile se dezvolta de-a lungul vietii. Pentru a afla cauza exacta si tipul alergenului, recomandarea expertului este sa mergi la cabinetul de alergie pentru testare. Probabil cel mai comun test pentru a analiza elementul care provoaca o reactie alergica este un test cutanat. Prin consultarea sectiei de alergologie, puteti detecta factorii care provoaca alergii.

Cum se desfasoara examenul

Ei bine, departamentul de alergologie pe care l-ai contactat este o specialitate medicala, care este specializata in raspunsul sistemului imunitar la anumiti antigeni pe care organismul uman nu ii poate tolera bine. Aceste alergii sunt de obicei cauzate de alergeni din aer, proteine, carbohidrati puri si chiar metale.

In general, alergenii care provoaca aceste alergii pot fi descoperiti doar dupa consultarea unui specialist alergolog din cabinet, deoarece sunt un proces complex si factorii care provoaca boli pot fi foarte diversi.

Prin urmare, unii oameni pot fi alergici la caldura sau frig, in timp ce altii pot fi alergici la substantele chimice din medicamente, cosmetice si chiar alimente. In acest scop, Clinica Medicala Romgermed va va oferi cele mai bune servicii in domeniul alergiei si va va oferi mai multe servicii in cabinetul de alergologie.

Doua teste pe care medicul dumneavoastra le poate face intr-un consult pentru alergii

  • Test de alergie cutanata – acesta este unul dintre cele mai frecvente teste de alergie. Este folosit pentru a detecta alergiile gasite in aer si alimente. In plus, testul este folosit si pentru a detecta alergii la medicamente sau venin.
  • Test de alergie la sange – Acest test functioneaza prin detectarea anticorpilor in sange. Practic, masoara nivelul de anticorpi din sange pe care organismul ii produce impotriva alergenilor. Daca personalul relevant nu poate efectua un test cutanat, se recomanda efectuarea testului. Acest lucru se intampla atunci cand o persoana ia anumite medicamente care desigur afecteaza rezultatele testelor.