Diagnosticul leziunilor cutanate psoriazice este din ce în ce mai frecvent în rândul populației orașelor industriale. Aproximativ 3% dintre locuitorii megalopolelor suferă de mâncărime, disconfort, roșeață și descuamare, acum această cifră continuă să crească. În acest articol vă vom spune tot ce trebuie să știți despre psoriazis: cauzele, cursul, simptomele și terapia acestei boli.

Natura originii bolii

Psoriazisul este adesea numit „boală a civilizației”, deoarece majoritatea persoanelor care suferă de manifestări psoriazice trăiesc în orașe mari. O serie de factori externi și interni contribuie la dezvoltarea patologiei dermatologice, inclusiv temperatura aerului și indicatorii climatici, frecvența și intensitatea stresului și chiar calitatea nutriției.

Dar cauza principală a bolii este considerată predispoziția genetică. Ea provoacă tulburări ale sistemului endocrin și imunitar, care determină producerea excesivă de proteine și acumularea lor sub piele. De fapt, sistemul imunitar începe să atace propriile celule, motiv pentru care psoriazisul este numit boală autoimună.

Recunoașterea simptomelor

În dermatologie, există mai multe tipuri de psoriazis, simptomele celor mai frecvente dintre ele sunt descrise mai jos:

 • cel mai adesea boala apare pe coate sau genunchi puțin mai rar pe picioare sau scalp;
 • psoriazisul se caracterizează prin bulgări pe piele de culoare roșie, care sunt acoperite cu descuamare argintie;
 • persoana bolnavă simte mâncărime severă în timpul recidivei, ceea ce îi poate reduce calitatea vieții;
 • mai puțin frecvent se întâlnește sindromul Auspitz: zonele de sângerare, în care pielea este atât de deteriorată încât se cojește complet;
 • în formele severe de psoriazis, există adesea o încălcare a integrității structurii plăcilor de unghii pe mâini și picioare.

Dacă ați observat chiar și roșeață minoră, mâncărime sau descuamare, contactați un dermatolog calificat pentru diagnostic preliminar și corect.

Tehnici de reducere a probabilității de recidivă a psoriazisului

Este important să puteți opri corect manifestările bolii, să controlați cursul acesteia, precum și să prelungiți etapele de remisiune. Aici vă vor ajuta obiceiurile utile:

 1. Încercați să vă relaxați pe deplin și să nu vă supraîncărcați. Stresul – este una dintre cele mai frecvente cauze ale inflamației.
 2. Evitați hipotermia, răcelile, infecțiile. Un sistem imunitar supraîncărcat eșuează adesea și provoacă un proces autoimun.
 3. Respectați cu strictețe regulile de igienă personală, folosind prosoape de hârtie de unică folosință, tratând mâinile cu antiseptice.
 4. Nu luați băi de sare, nu utilizați substanțe chimice agresive pentru auto-tratament. Regimul terapeutic trebuie prescris de un medic.
 5. Scăpați de obiceiurile proaste cum ar fi fumatul și consumul de băuturi alcoolice.
 6. Țineți minte că dieta dvs. ar trebui să fie variată, îmbogățită cu vitamine și substanțe nutritive valoroase.

De asemenea, este important să aveți grijă constantă de piele, întărind bariera protectoare lipidică prin aplicarea mijloacelor potrivite pentru regenerare.

Keraderm+: cremă pentru menținerea sănătății pielii

Keraderm+ – este un instrument eficient pentru dermatita de diferite tipuri, inclusiv psoriazis. Spre deosebire de analogii hormonali, produsul are o formulă sigură bazată pe plante, care se absoarbe la 100% de celulele organismului. Crema Keraderm+ nu numai că ajută la ușurarea cursului infecțiilor dermatologice, dar și elimină cauza principală a apariției bolilor — microflora patogenă.

Accentul principal al Keraderm+ este făcut pe o formulă echilibrată, extrem de eficientă, care poate ajuta la leziunile pielii psoriazice.

Sulful este utilizat ca agent anestezic și antimicrobian, iar extractul de propolis normalizează metabolismul, recuperă sistemul endocrin și joacă rolul unui antioxidant natural. Extractul de flori de mușețel are un efect bactericid și bacteriostatic împotriva multor grupuri de microbi și, de asemenea, calmează pielea și îndepărtează mâncărimea, în timp ce uleiul de ienupăr distruge microflora patogenă. Combinația de unt de shea și unt de nucă de cocos ajută la reducerea durerii și a mâncării.

Majoritatea preparatelor antipsoriatice conțin corticosteroizi – componente sintetice agresive care pot elimina rapid mâncărimea și disconfortul. Dar, din păcate, hormonii și corticosteroizii opresc problema, dar nu au un efect prelungit.

Crema Keraderm+ vizează un efect gradual, cumulativ, cu efect prelungit. Nu numai că ajută să facă față disconfortului, ci și restaurează pielea, activând procesele naturale de regenerare. În plus, are o compoziție naturală sigură, este confortabil de a o aplica și are un efect ușor analgezic asupra focarelor de inflamație.

Eliberați-vă de rigiditatea constantă, mâncărime și descuamare cu Keraderm+.