Comunele Dorobantu, Spantov si Dichiseni din judetul Calarasi au gazduit, in luna octombrie, 3 etape de pescuit sportiv organizate de catre Consiliul Judetean Calarasi, in colaborare cu Federatia Romana de Pescuit Sportiv. Cele 3 intreceri sportive au fost organizate in cadrul proiectului „SOCEC.NET – Reteaua economiei sociale”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si implementat de Consiliul Judetean Ilfov in parteneriat cu Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Asociatia „Laboratorul de Solidaritate” si Asociatia „Viitorul lor depinde de tine”.

Concursul de pescuit sportiv „SOCEC.NET – Reteaua economiei sociale” a fost organizat cu sprijinul celor 3 intreprinderi sociale infiintate in cadrul proiectului, dupa cum urmeaza:

  • 10 octombrie 2015 pe Canalul Dorobantu, sub tutela Asociatiei Mostistea Dorobanteana Dorobantu;
  • 11 octombrie 2015 pe Canalul Dorobantu, sub tutela Asociatiei Lunca Dunarii Spantov;
  • 17 octombrie 2015 pe Canalul Borcea sub tutela Asociatiei Casa Pescarului Dichiseni.

Cele 3 structuri de economie sociala dezvoltate in judetul Calarasi au ca obiect de activitate furnizarea serviciilor de constructii, amenajari si lucrari de gospodarire comunala si servicii de campare. Totodata, in cadrul SES-urilor se desfasoara procesarea organica a deseurilor celulozice si vegetale prin utilizarea vermiculturii, obtinandu-se astfel compost/ humus de cea mai buna calitate si  momeala pentru pescuit.

La concursuri au participat atat pescari profesionisti, cat si amatori ai sportului, cele 3 etape reusind sa adune laolalta autoritati locale, reprezentanti ai ONG-urilor implicate in activitatile economice si turistice din zona si, bineinteles, locuitorii celor 3 comune. La finalul fiecarei etape, dupa premierea celor mai iscusiti pescari inscrisi in concurs, a fost servit traditionalul bors de peste animat de povestile „pescaresti” ale participantilor.

Concursul de pescuit sportiv „SOCEC.NET – Reteaua economiei sociale”, organizat de cele 3 intreprinderi sociale mai sus mentionate, a demonstrat,  inca o data, ca economia sociala are puterea de a crea locuri de munca sustenabile si de a contribui la imbunatatirea situatiei socio-economice din zona.

Pentru mai multe informatii legate de activitatile proiectului „SOCEC.NET – reteaua economiei sociale” ne puteti contacta la adresa comunicare@crca.ro sau  puteti vizita site-ul oficial al proiectului www.socec.ro .