Treburile mele cele mai puțin preferate sunt cele care trebuie făcute doar de câteva ori pe an, pentru că, sincer, uit mereu să le fac. Vorbesc despre lucruri precum spălarea perdelelor, desprăfuirea, și da, curățarea profundă a covoarelor. Eu si ai mei nu curățăm covoarele cu placere, am spus-o !

Nu vă amintiți ultima dată când ați apelat la profesioniști pentru a vă șampona covoarele? Cu siguranță nu sunteți singur, dar practic orice expert în curățenie vă va spune că pur și simplu aspirarea covoarelor nu este suficientă. Pe măsură ce trec lunile, murdăria și bacteriile se acumulează inevitabil adânc în covoare și nici cel mai puternic aspirator nu poate scoate totul.

În plus, curățarea profesională nu numai că va menține covoarele în aspect frumos și fără mirosuri, dar este adesea obligatorie dacă doriți să mențineți garanția produsului. Toate acestea de spus: Este timpul să adăugați „Covoare curate” la lista de sarcini, dacă nu este deja acolo!

Vă curățați adesea covoarele?

Canapeaua dvs. solicită o curățenie


Ar trebui să curățați profesional covoarele la fiecare …

Doisprezece luni. Dacă sunteți destul de bun în ceea ce privește aspirarea și tratarea petelor, ar trebui să vă simțiți bine dacă aveți covoarele curățate profesional o dată pe an, potrivit Rug Doctor .

Pentru a menține învelișurile pentru pardoseală curate pentru restul anului, experții recomandă aspirarea lentă. Marius, proprietarul Miocleaning Curatenie Constanta, explică astăzi că ar trebui să dureze 15-20 de minute pentru a aspira o zonă de 300 de metri pătrați … da, am greșit asta. Hopa! Acest ritm lent permite aspirarea vibrației fibrelor covorului mai eficient, scuturând majoritatea murdăriei care se ascunde acolo.


Animalele de companie și copiii complică chestiunea dar curățăm covoarele

Există câțiva factori care fac necesară curățarea adâncă a covoarelor mai des decât o dată pe an. Și anume: copiii iubiți și animalele de companie.

Dacă aveți copii mici, experții recomandă curățarea profundă a covoarelor la fiecare șase luni – dar nu neapărat din motivele pe care le gândiți! Sigur, copiii pot aduce mai multă murdărie în casă, dar este de fapt o chestiune de siguranță. Echipa Miocleaning explica: covoarele pot spori capcana de mucegai, bacterii, praf și mai mult, iar copiii sunt mai susceptibile a fi expuse la acest tip de poluare în covoare deoarece aceștia își petrec adesea timp jucându pe podea. Așadar, veți dori să aveți covoare curățate profesional pentru a menține un spațiu de joacă sigur.

Cum să vă păstrați casa curată atunci când aveți un animal de companie

Animalele de companie, pe de altă parte, creează doar o mizerie. Poochul tău probabil nu este prea preocupat de ștergerea picioarelor când intră înăuntru, ceea ce înseamnă că mai multă murdărie și murdărie vor ajunge în covoarele tale. În plus, parul și blana pentru animale de companie pot să-și pătrundă adânc în pardoseli, așa că veți dori să oferiți covoarelor o curățare mai aprofundată la fiecare șase luni sau cam așa ceva.


Iată cum puteți spune dacă covorul dvs. trebuie curățat

Nu sunteți sigur dacă covorul dvs. se datorează unei curățări? Există câteva modalități ușoare de a verifica:

  • Testul mirosului: Nu pare să identifice sursa acelui miros persistent de câine umed (sau, în general, miros neplăcut) în casa ta? Apropiați-vă personal de covorul dvs. și vedeți dacă este vinovatul. Dacă da, este timpul să apelați profesioniștii din domeniul curățeniei.
  • Testul Rub: Home Depot sugerează să vă frecați palma pe un covor cu o mișcare circulară timp de 10 secunde. Dacă mâna este murdară după aceea, covorul dvs. are nevoie de ceva TLC.
  • Testul de alergie: Dacă alergiile dvs. sunt deosebit de supărătoare, chiar și după ce ați aspirat și praf, ar putea fi un semn că alergenii se ascund adânc în covoarele dvs.
  • Testul Scrub: Luați o perie și puțină apă cu săpun, apoi frecați ușor o zonă cu trafic mare a covorului. Dacă peria dvs. se murdărește și / sau locul pe care l-ați curățat are o culoare diferită de restul covorului, este timpul să vă programați un șampon pentru acoperirea podelei.

Ah și fii sigur că îți verifici garanția

Curățarea profundă a covoarelor este bună atât pentru scopuri estetice, cât și pentru sănătate, dar ar putea fi obligatorie și menținerea garanției.

Multe companii de covoare necesită curatarea produselor la fiecare 12 până la 18 luni dar noi curățăm covoarele rar – și vorbim despre apelarea profesioniștilor sau folosirea unuia dintre dispozitivele lor de curățare a covoarelor. Dacă nu puteți dovedi că ați finalizat această întreținere, este posibil ca acestea să nu vă onoreze garanția dacă covorul dvs. trebuie înlocuit vreodată.

Cu toate acestea, dacă nu aveți garanție, puteți pur și simplu să scoateți un curățător de covoare și să faceți singur treaba.


Acesta este trucul pentru curățarea covoarelor

Ar trebui să urmați același program de curățare cu covoarele de zonă pentru a le păstra proaspete, dar există câteva modalități suplimentare în care puteți menține covoarele detașabile.

În primul rând, puteți scoate covoare de zonă afară la fiecare câteva luni și le puteți da o bătaie bună. Covoarele mici sau medii pot fi pur și simplu agitate, în timp ce covoarele mai mari pot fi necesare drapate peste ceva și înfășurate cu o mătură. Acest lucru ajută la relaxarea murdăriei încorporate adânc în grămadă.

Un alt truc la îndemână este să aspirați reversul covoarelor dvs. – Marius de la Miocleaning Spalare covoare Constanta notează că acest lucru este deosebit de util pe covoarelelor  mari. Întoarceți covorul și aspirați mai întâi spatele – poate fi necesar să stați pe margini pentru a le împiedica să se răstoarne – pentru a scutura murdăria și resturile. Rulați covorul în sus și mutați-l deoparte pentru a aspira murdăria pe care tocmai ați aruncat-o pe podea înainte de a pune covorul la loc și de a aspira fața acestuia.


Cât de des trebuie să înlocuiți covoarele?

Covoarele tale au văzut zile mai bune? Chiar dacă este trist atât pentru tine, cât și pentru portofel, va veni în cele din urmă un moment în care trebuie să scapi de covoare.

Curatenie Constanta Miocleaning explică faptul că covorul mediu poate dura între cinci și 15 ani, în funcție de locul în care este amplasat, cât de sârguincios sunteți în ceea ce privește întreținerea și calitatea generală a produsului.

Cu toate acestea, există câteva semne sigure că este timpul să începeți să vă gândiți la rămas bun:

  • Petele care nu vor ieși
  • Frământând în jurul marginilor
  • Mirosuri care nu vor dispărea
  • Creșterea mucegaiului
  • Căptușeala deteriorată sau deteriorată
  • Un aspect plictisitor, murdar sau mat

Dacă observați oricare dintre aceste semne, probabil este timpul să vă înlocuiți covoarele – nu numai pentru aparențe, ci și pentru sănătate!

Când ți-ai dat ultima dată covoarelor o curățare profundă? Spuneți-ne în email contact@miocleaning.ro!

De absolutweb

Editor advertoriale Absolut Web Expert.
www.absolutweb.ro
office@absolutweb.ro
Tel. +40720 576 837