Confruntand oferta de case de vanzare Bucuresti, sunteti din ce in ce mai aproape de visul unei case asemeni celor descrise in romane sau filme de epoca.

Fie ca sunteti inspirati de arhitectura casei, de parfumul de nostalgie al zonei, de panorama sau de propriile afinitati, indreptandu-va spre magazinele de antichitati puteti sa va bucurati de a casa ce preia atmosfera palatelor aristocratiei.

In continuare, va prezentam alaturi de agentia imobiliara Regatta 3 stiluri de principale epoci a caror mostenire in arhitectura si décor se bucura de popularitate, fiind prezente in cat mai multe case contemporane din Bucuresti.
1. Case in stil Baroc

 

Unul dintre cele mai populare stiluri in amenajare interioare pentru case, inclusiv in Bucuresti, se mentine a fi cel Baroc, caracterizat prin dramatism si exagerare a dimensiunilor, intensitatii si concentrarii scenelor, capabil sa creasca vizibil pretul de vanzare al casei dumneavoastra.
Interioarele caselor se disting prin bogatia unor tonuri inchise, adesea distingandu-se printr-o incarcatura solemna, cum ar fi negru, visiniul, rosul de Burgundia sau violetul.
Piesele de mobilier din casa prezinta o opulenta prin ornamentatia ce reia alegorii, personaje mitologice, etc.
Urmand o eleganta grava, interioarele baroce sunt decorate cu statui de o dramatism intens, cu busturi, monezi sau medalii.

 

2. Rococo
O replica adusa strictetii baroce, stilul Rococo apare ca o declaratie de libertate creativa, explorand jocurile asimetriilor si decorul relaxat al casei.

Ornamentatia bogata ce preia motive romantic si ludice, adesea inspirate de natura este regasita in tonuri delicate sau alb aparute in contrast cu auriul. Elementele Rococo pot fi intalnite in piese de mobilier, tapiterie, rame sau statuete, si este rar intalnit in ofertele de vanzari de case in Bucuresti.
Printre cele mai pretuite piese de mobilier emblematice acestei perioade sunt cele Chippendale.

 

3. Stilurile secolului al XIX-lea

 

Sub gloria domniei lui Napoleon se naste stilul Empire ce aparea ca o renastere a mostenirii Antichitatii.
In opozitie cu grandoarea Empire intalnim stilul Biedermeier, bazat pe linii curate, cu ornamentatie limitata. In societatea contemporana piesele Biedermeier sunt unele dintre cele mai inalt evaluate obiecte de epoca.

 

Estetica Biedermeier avea drept corespondente in Imperiul Britanic si Statele Unite stilurile Regency si respectiv, Federal, ambele caracterizate prin décor discret pe linii rotunjite.

 

Nu in ultimul rand, la jumatatea secolului al XIX-lea s-a nascut curentul artistic premergator designului industrial, Miscarea Arts & Crafts, al carui manifest indrepta inclusiv spre intoarcerea spre autenticitatea conferita de mestesuguri, prezente si in casele oamenilor. Elementele ornamentale, covoarele, tapieteriile si chiar mobilierul artisanal pot fi incadrate in aceste valori.
Asadar, daca v-a convins unul dintre aceste stiluri ce par a fi devenit eterne, nu mai ramane decat achizitia unei case pentru care va puteti adresa uneia dintre companiile imobiliare de renume (de ex Regatta) ai carei specialisti in vanzarea de case va pot ajuta in selectarea celei mai avantajoase oferte.

 

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat