Daca proiectul antreprenorial pe care doriti sa-l dezvoltati solicita indeplinirea unor cerinte de suprafata, recomandabil ar fi sa va indreptati privirea spre oferta de case si vile de inchiriat Bucuresti si, de ce nu, catre ofertele de vanzare de case. Va prezentam cu ajutorul unei agentii imobiliare din Bucuresti Regatta, 7 tipuri de proiecte antreprenoriale ce sunt dezvoltate generic pe conversia vilelor si caselor din Bucuresti in spatii comerciale.

1. Boutique-hotel
In special vilele cu o valoare culturala ce se disting prin arhitectura si poveste pot fi cu success transformate intr-un boutique hotel, indiferent de dimensiunile acestora.

2. Restaurant
Dincolo de savoarea specialitatilor culinare, restaurantele sunt alese in special pentru ambianta ce intregeste aceata experienta, aspect reflectat atat de designul interior, cat si de arhitectura si chiar fatada spatiului vilei sau casei.
Cat priveste dispunerea spatiului casei pe mai multe nivele conceptual poate fi delimitat pentru evenimente sau private dining.
Daca spatiul inchiriat se distinge printr-o compartimentare potrivita, el poate fi convertit inclusiv in club sau salon de teatru sau stand up comedy.

3. Magazin
O destinatie frecvent intalnita a caselor si vilelor din Bucuresti convertite in spatii comerciale este cea de magazine, practica regasita in special in segmentul de case si vile de lux din Bucuresti. Astfel de spatii include atat concept multibrand cat si francize sau distributii exclusive.
Nu ar trebui sa priviti cu scepticism dispunerea spatiului casei inchiriate pe mai multe nivele, antreprenorii bucuresteni din retail delimitand oferta pe etaj in functie de categoria de consumatori (ex: imbracaminte doamne si domni).

4. Clinica
Atat prin compartimentare, cand si prin sustinerea discretiei, o vila inchiriata poate gazdui cu success o clinica medicala.
Domeniul medical si-a delimitat totodata un numar de zone ce cuprind o concentratie de spitale, clinici, cabinete medicale sau laboratoare, Calea Floreasca fiind un exemplu graitor in acest sens, in care inchirierea unei case poate fi o alegere inspirata pentru amenajarea unei clinici in Bucuresti.

5. SPA
Functionarea unui SPA se bazeaza in primul rand pe discretie si intimidate, exigente ce impugn o compartimentare complexa a spatiului, astfel incat incaperile de tratament sa aiba alaturate bai prezente intr-un numar crescut comparative cu alt tip de proiecte. De asemenea, acest concept se preteaza unei oferte alese din segmentul de vile si case de vanzare Bucuresti, putini proprietari fiind dispusi sa-si inchirieze vila / casa pentru amenajarea unui centru SPA.
Un alt concept lifestyle ce poate fi incadrat intr-o vila ar fi un salon de infrumusetare.

6. Educational
Dincolo de formalitatile si certificarile obligatorii si eventuale afilieri care ofera prestigiu institutiei, infiintarea unei scoli intr-o casa / vila in Bucuresti implica anumite cerinte de spatiu, cat si o curte suficient de generoasa astfel incat sa sustina activitatile sportive ale elevilor.
Un proiect mai usor de implementat si de sustinut este cel al unei gradinite, al unui centru day care sau al unuia after school.

7. Vocatii
In special la varsta matuitatii redescoperirea unei pasiuni demult inaugusite sau revelatia unei chemari indreapta cat mai multe persoane spre varii cursuri cum ar fi cele din sfera artelor plastice, applicate sau dramatice. In aceasta tendinta au luat fiinta varii academii de vocatii ce ofera cursuri de pictura, teatru, dansuri, dictie, canto, dezbateri, s.a.m.d. Astfel de concepte sunt private cu acelasi entuziasm si de catre copii.
Dincolo de centre oficiale ale unei culture (British Council, Instituto Cervantes, Institut Francais, etc), deosebit de cautate sunt si centrele ce ofera cursuri de limbi straine.

In aria vocationala ar putea fi luate in considerare si cluburile de fitness, insa acestea nu sunt neaparat favorizate de compartimentarea vilelor insa ar putea functiona cu success si in astfel de spatii.

Asadar, descoperind domeniul ce poate fi valorificat prin specializarea si experienta dvs, va puteti adresa unei companii imobiliare de renume (de ex Regatta) pentru a va alege ofertele potrivite de case si vile de vanzare sau de inchiriat in Bucuresti ce avantajeaza proiectului la care v-ati gandit.

 

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat