Apartamentele cu 2 camere sunt din ce in ce mai cautate in Bucureti, in special dupa ce chiriile s-au stabilizat la nivelul anterior crize. Regatta Imobiliare spune ca inchirierea este realizata sub conditii mai flexibile spre deosebire de cerintele pentru vanzarea apartamentelor.

Spre deosebire de tranzactiile de cumparare unde cerintele referitoare la zona sunt esentiale, piata de apartamente de inchiriat de 2 camere din Bucuresti este incheiata si sub o influenta crescuta a altor elemente, precum facilitatile, dotarile si mobilierul. Cu toate acestea, se remarca dupa cum mentioneaza specialistii echipei Regatta Imobiliare, o crestere a cererii pentru piata de inchirieri apartamente cu 2 camere in Bucuresti in zone evidentiate drept emergente precum Baneasa-Sisesti, Jandarmeriei, Erou Iancu Nicolae, Polona. Aceasta tendinta este justificata in special de apropierea proiectelor rezidentiale de centrele business, regasite in special in zona Pipera si Fabrica de Glucoza.
Pentru segmentul de apartamente de lux piata este in continuare dominata de zonele Primaverii, Herastrau, Soseaua Nordului, Aviatorilor. O piata cu adevarat eterogena este oferita de zonele ultracentrale, apartamentele cu 2 camere din perimetrul Piata Romana, Universitate, Unirii fiind cautate de o paleta extrem de variata de potentiali clienti, ce include atat profesionisti din diverse medii, antreprenori pentru propriile proiecte, cat si studenti. Pentru aceasta ultima categorie, ce impune o cretere a cererii odata cu debutul anului universitar, principala cerinta pentru inchiriere apartamente in Bucuresti este amplasarea in apropierea campusurilor, fiind cautate zone precum cea centrala Romana, Universitate, Piata Operei, Piata Unirii, Nerva Traian, Baneasa, Aviatiei.
Nu in ultimul rand, statisticile pietei, dupa cum o confirma specialistii echipei Regatta Imobiliare, arata inclusiv o tendinta a inchirierii apartamentelor cu 2 camere pentru amenajarea de birouri, in special in conditiile in care dezvoltatorii si implicit, arhitectii rezerva suprafete din ce in ce mai generoase spatiilor. Un alt aspect ce sustine aceasta tendinta este dorinta de discretie, o exigenta a multor potentiali parteneri, pe care centrele business nu o pot oferi ca o consecinta a standardelor de securitate. In aceasta abordare a antreprenorilor sunt alese apartamentele regasite in zone ce garanteaza un acces facil spre reteaua de transport in comun.
Asadar, inchirierea de apartamente cu 2 camere continua sa ramana o investitie gratie gradului in care satisface o necesitate pentru o varietate din ce in ce mai mare de clienti.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat