De cativa ani uleiul de palmier a inceput sa fie importat si la noi in tara si la scurt timp au aparut si articolele defaimatoare prin tot felul de bloguri si agregatoare de stiri. Cei care produc, sau importa si vand ulei de floarea soarelui si-au vazut amenintata piata si atunci au raspandit confuzie in randul publicului.

Se spune ca nu ar fi tocmai sanatos, ca „studiile” indica un continut cam mare de acizi grasi saturati, etc.

Nu recomandam folosirea uleiului de palmier pentru salate sau pentru prepararea sosurilor, dar cand vine vorba de prajit, nu exista vreun ulei mai bun decat cel de palmier.

Daca doriti sa cititi un articol bine documentat si nu scris dupa ureche va recomandam Ulei palmier proprietati de prajire. Pe site mai gasiti si alte articole la fel de bine documentate, referitoare la colesterol si prajirea cartofilor.

Adevaratele studii arata ca uleiul de palmier rezista cel mai bine la prajire si este alesul profesionistilor. Cele mai multe fast-food-uri, restaurante si cantine folosesc in mod regulat uleiul de palmier pentru prajit. Rezistenta sa deosebita la temperaturi inalte si la prajiri repetate face ca uleiul de palmier sa fie candidatul numarul unu pentru prajire.

Uleiul de palmier emana cele mai mici cantitati de substante toxice, cum ar fi acroleina, care este volatila, in timpul prajirii, prin comparatie cu uleiul de floarea soarelui sau uleiul de masline. Pe langa stabilitatea mare la oxidare, uleiul de palmier mai are si un continut mare de antioxidanti naturali, cum ar fi carotenii.

Contrar opiniilor din articolele defaimatoare, uleiul de palmier nu contine acizi grasi trans, responsabili de aparitia cancerului si nici colesterol. Consumul de ulei nu duce la cresterea colesterolului. Dintre toate uleiurile are cel mai mare continut de vitamina E (tocoferoli) si mai contine si un amestec echilibrat de acizi grasi omega-3 si omega-6.