Toate cele mai tari state experimenteaza ceea ce ne place sa numim „iarna”. Apare in fiecare an, cu acel cantec teribil al lui Paul McCartney (il stiti pe acela), si aduce cu ea sare, gheata si opresiune.
Cei mai multi dintre noi ne pupam putin scuterul in casti si spunem „Ne vedem peste cateva luni, draga”. In timp ce sarutul scuterului este intotdeauna benefic, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a evita toate injuraturile atunci cand va dati seama ca scuterul nu va porni la primavara.
Pasul 1: Intretinerea bateriei:
Acesta este probabil cel mai neglijat pas in ceea ce priveste pregatirea scuterului pentru iarna. Bateriilor nu le plac temperaturile extreme si nu le place sa stea nefolosite. Daca stii ca scuterul tau va sta, bateria ar trebui tinuta intr-un loc cald, in mod ideal pe un incarcator cu intrerupator. Un incarcator de rezerva bun face toata munca in locul dvs., completand incarcatura ori de cate ori simte ca nivelul bateriei a scazut.
Daca scuterul tau va sta afara, adu bateria inauntru cu tine. O baterie care sta in interior are mai multe sanse de supravietuire decat una lasata afara. Totusi, nu trebuie sa lasi bateria pe un incarcator in interior. Incarcarea bateriilor cu plumb-acid trebuie sa se faca intr-o zona bine ventilata. Un garaj cu curent de aer este ideal.
Pasul 2: Depozitarea scuterelor:
Nu avem cu totii garaje frumoase si incalzite. Unii dintre noi nu au nici macar garaje rautacioase si incalzite. Locul in care iti depozitezi scuterul depinde in mare masura de locul in care se intampla sa locuiesti. Pentru aceia dintre voi care aveti garaj, ar trebui sa aruncati umbrela de terasa stricata, sa agatati greblele si sa faceti loc pentru ca scuterul sa se adaposteasca.
Pentru acei razboinici fara garaj, exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont daca iti parchezi scuterul – elementele la care va fi expus si siguranta.
O husa ieftina pentru scuter va face o diferenta semnificativa in ceea ce priveste siguranta scuterului tau, doar prin faptul ca va tine zapada si sarea departe de scuter. Husele pentru scutere sunt, de asemenea, concepute pentru a permite un anumit flux de aer pe dedesubt, ceea ce permite evaporarea umezelii care patrunde inauntru.
Pasul 3: Ingrijirea anvelopelor:
Da, chiar si anvelopele tale ar putea avea nevoie de un pic de TLC in aceste vremuri de incercare. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca sunt umflate corespunzator si ca sunt rotite la fiecare doua saptamani. Acest lucru ajuta la prevenirea formarii de zone plate. Punctele plate pot duce la o calatorie accidentata si chiar periculoasa, iar acestea sunt usor de evitat.
Pasul 4: Ingrijirea combustibilului:
Aceasta este destul de simpla, dar o poti face oricat de complicata doresti. Exista cateva abordari diferite si toate sunt mai bune decat sa nu faci nimic. Aceasta metoda este cea mai sigura, care nu implica varsarea de benzina peste tot si, potential, griparea moale a motorului:
Umple rezervorul pana la capat si adauga cantitatea recomandata de stabilizator. Un rezervor plin de benzina nu lasa atat de mult loc pentru formarea condensului, iar stabilizatorul se va ocupa de cel care se formeaza. Ruleaza motoreta timp de cateva minute pentru a te asigura ca benzina tratata isi face loc in duzele carburatorului/injectorului.
Stabilizatorii de combustibil sunt meniti sa previna acumularea de lac si sa se ocupe de umiditate. Sunt ieftini si pot face diferenta intre a porni la drum in prima zi frumoasa si a fi nevoit sa va curatati carburatorul in timp ce toata lumea este plecata sa ia inghetata.
Fiindca tot am vorbit de diverse accesorii si piese scutere, te intrebi probabil si de unde le poti cumpara online. Ei bine , avem si o recomandare in acest sens, si anume unimotors.ro , un magazin online cu renume pe piata noastra ce iti ofera piese si accesorii – motociclete / scutere / ATV