Tehnologia vehiculelor cu două roți a parcurs un drum lung în ultimii ani. Astăzi, cumpărătorul are mai multe opțiuni din care poate alege, inclusiv variantele electrice introduse recent. Cu toate acestea, variantele pe benzină continuă să domine piața.

Deși combustibilul fără emisii de carbon ar putea fi drumul de urmat, tehnologia nu a atins încă o scalabilitate deplină. Însă, mulți producători autohtoni de automobile mizează pe segmentul vehiculelor electrice.

Doriți să achiziționați un scuter nou? Sunteți confuz între un scuter electric și unul pe benzină? Ar trebui să optați pentru o tehnologie mai curată, de viitor, sau să rămâneți la vechile metode?

Iată o comparație rapidă între scuterul electric și scuterul pe benzină pentru a vă ajuta să faceți o alegere informată.

Stabilirea prețurilor

Scuter electric

Scuterele electrice tind să fie mai scumpe decât cele pe benzină, deoarece cele mai bine cotate scutere electrice funcționează cu baterii litiu-ion, care sunt mai scumpe. Cu toate acestea, in functioa de tara in care te aflii cauta informatii despre programe guvernamentale care subventioneaza achizita de scutere electrice.

Scuter pe benzină

Pretul un factor crucial care influențează decizia de cumpărare în favoarea scuterelor pe benzină, deoarece acestea sunt disponibile la diferite niveluri de preț, în funcție de capacitatea motorului. Cu toate acestea, din cauza creșterii prețurilor la benzină, tot mai mulți cumpărători trec la scuterele electronice.

Costul combustibilului

Scuter electric

Un scuter electric va oferi același kilometraj ca un scuter pe benzină la 15% din costul unui litru de combustibil. Așadar, în dezbaterea scuter electric vs. scuter pe benzină, cele electrice au câștig de cauză, deoarece sunt mai economice pe termen lung.

Scuter pe benzină

Scuterul pe benzină oferă în medie aproximativ 50-60 de kilometri pe litru. Cu toate acestea, unele opțiuni eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil pot oferi și până la 100 de kilometri pe litru.

Autonomie de funcționare

Scuter electric

Scuterele electrice sunt o opțiune bună pentru o utilizare zilnică de scurtă durată, dar, având în vedere numărul limitat de stații de încărcare, nu prea au sens pentru plimbări pe distanțe lungi. Cu toate acestea, multe vehicule electrice vin cu soluții de încărcare la domiciliu.

Scuter pe benzină

Stațiile de benzină sunt prezente în toată țara; prin urmare, raza de acțiune a unui scuter convențional este practic nelimitată.

Comoditate

Scuter electric

Un scuter electric are nevoie de cel puțin câteva ore pentru o încărcare completă. Cei care locuiesc în complexuri de apartamente pot întâmpina dificultăți în alimentarea scuterelor. Multe scutere electrice vin cu baterii detașabile, dar este totuși mai anevoios în comparație cu alimentarea unui scuter.

Scuter pe benzină

Alimentarea unui scuter pe benzină este mult mai ușoară. Este nevoie doar de câteva minute la stația de alimentare.

Întreținere

Scuter electric

Vehiculele electrice necesită relativ mai puțină întreținere. Așadar, este scuterul electric mai bun decât cel pe benzină în ceea ce privește întreținerea? Nu în totalitate, deoarece, pe lângă încărcarea regulată a bateriei, trebuie să curățați frecvent scuterul pentru a fi intretinut corespunzator. Verificați întotdeauna dacă anvelopele sunt sub-gonflate pentru a le înlocui la timp.

Scuter pe benzină

Scuterele pe benzină trebuie să fie întreținute în mod regulat, iar piesele mecanice uzate trebuie înlocuite; din fericire exista destule magazine online cu piese scutere din care poti alege, Unimotors.ro fiind unul dintre cele mai renumite in acest domeniu.

Concluzie

Pe baza acestor parametri, puteți alege un vehicul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră, fie că optați pentru cel mai bun scuter electric sau pentru un scuter pe benzină.