Dacă nu știți ce înseamnă rentabilitatea investiției negative, citiți acest text pentru a înțelege totul despre acest indicator și cum să faceți față acestuia!
Pentru a înțelege ce înseamnă a avea un ROI negativ, primul pas este să înțelegeți ce înseamnă ROI, adică „rentabilitatea investiției”.
ROI este o rată de rentabilitate care identifică valoarea profitului pe care compania dumneavoastră o face din investițiile realizate într-o anumită perioadă de timp , calculată ca procent.
Aceste investiții includ tot ceea ce se face pentru profitul viitor, cum ar fi noi campanii de marketing sau instruire pentru forța de vânzări .
Calculul ROI vă va ajuta compania să identifice ce strategii dau rezultate și sunt capabile să aducă afacerea mai aproape de obiectivele sale, precum și să înțeleagă performanța campaniilor de marketing și eficacitatea fiecărui canal de comunicare.
Cum se calculează rentabilitatea investiției?
Cea mai simplă modalitate de a calcula rentabilitatea investiției este următoarea:
Pentru a efectua contul, pur și simplu identificați datele privind veniturile și costurile unei anumite strategii și investiții și completați formula de mai sus, astfel încât să fie posibilă evaluarea performanței acesteia.
Din acest calcul este posibil să se evalueze rentabilitatea fiecărei investiții de analizat. Rezultatul final poate varia foarte mult, deoarece poate fi un procent negativ sau pozitiv. Odată ce rezultatul este pozitiv, înseamnă că o anumită investiție aduce un profit , adică profit pentru compania ta.
De exemplu, odată ce venitul unei strategii de achiziție de clienți este de 100 de reale și costul este de 20, rentabilitatea investiției are un rezultat de 400%. Din aceasta, se poate concluziona că pentru fiecare 1 real investit în această strategie, compania câștigă 4 reali.
În cazul unui rezultat negativ al ROI, procentul este sub zero și asta înseamnă că această investiție face compania să piardă bani.
Care sunt cauzele unui ROI negativ?
După cum am menționat mai devreme, ROI negativ este un indicator că investiția a pierdut bani, adică compania nu a realizat profit din investiția făcută.
În acest caz, trebuie să analizați toate strategiile și procesele acestei investiții pentru a ști ce funcționează și ce vă iese în cale .
Din această analiză se va putea identifica ce puncte ar trebui să sufere modificări, pentru a face posibile rezultatele bune. Dar, există câteva motive comune pentru care rentabilitatea investiției companiei sau strategiei tale este negativă.
Cost ridicat
Una dintre cauzele rentabilității investiției negative este necesitatea unei investiții foarte mari pentru ca un proiect să fie viabil. Aici, este necesar să se evalueze care sunt costurile care compun această strategie și cum pot fi reduse.
Această analiză include investiții precum alegerea mijloacelor media plătite pentru difuzarea unei campanii de marketing, o platformă plătită pentru găzduirea companiei dvs. , costul instrumentelor de analiză pentru această strategie și chiar costul instalațiilor sau echipamentelor fizice în cazul în care acestea sunt utilizate în proiectul de analizat.
În cazul instrumentelor de analiză, de exemplu, poate fi necesar să utilizați instrumente gratuite până când investiția atinge randamentele așteptate într-o anumită perioadă de timp.
Un alt exemplu este fluctuația mare a angajaților din compania dumneavoastră, care poate afecta creșterea costurilor unei strategii prin creșterea investițiilor în profesioniștii implicați, având în vedere valoarea fiecăruia din momentul angajării sau concedierii.
Deoarece costurile de investiție au un impact mare asupra rentabilității investiției, în cazul unui rezultat negativ, este oportun să le reevaluăm. După o analiză inițială a rezultatelor dumneavoastră, puteți modifica suma investită și puteți contribui la creșterea rentabilității investiției.
Risc ridicat
O altă cauză importantă a rentabilității investiției negative a unei strategii este riscul ridicat al unui proiect și investiție, scenariu care poate apărea atunci când nu există o prognoză și o analiză precisă a datelor coerente în raport cu obiectivele strategiei.
Este necesar să se ia în considerare riscurile legate de lansarea unui produs, campanie de marketing sau alte investiții în afaceri. Atunci când riscurile sunt studiate și luate în considerare înainte de execuția proiectului , rentabilitatea investiției vă va ajuta să alegeți strategii mai coerente și să anticipați problemele care pot genera costuri excesive.
scăderea veniturilor
Toată suma încasată cu proiectul sau investiția trebuie considerată venit. Pentru ca acest lucru să se întâmple, există unele scenarii precum criza economică sau performanța scăzută a companiei poate determina scăderea veniturilor unui proiect.
În cazul crizei economice, scăderea veniturilor se întâmplă deoarece această situație scade adesea și puterea de cumpărare a consumatorilor, ceea ce poate afecta generarea de venituri a companiei tale.
În ceea ce privește performanța scăzută a companiei, aceasta se poate întâmpla din cauza proceselor interne sau a performanțelor individuale care vor afecta progresul strategiei sale.
Cum să eviți rentabilitatea investiției negative?
Acum că știți care sunt posibilele cauze ale rentabilității investiției negative, este important să înțelegeți cum puteți evita acest rezultat. Așadar, consultați cele 3 sfaturi de mai jos.
1. Acordați atenție pieței dvs
Este foarte important să fii mereu la curent cu noile tendințe și tehnici de lucru la strategii și campanii de publicitate . Aceasta include să acordați atenție comportamentului și nevoilor publicului dvs. și schimbărilor constante care se pot întâmpla.
Prin urmare, este esențial să ai o persoană bine dezvoltată pentru a înțelege cum sunt clienții tăi ideali.
De asemenea, este esențial să urmăriți ceea ce face concurența. Acesta poate fi un factor cu puterea de a transforma rentabilitatea investiției dvs. negativă într-una pozitivă. Analizarea concurenței înseamnă și captarea ideilor pentru a le îmbunătăți și a inova pe piața dumneavoastră.
2. Analizează rezultatele strategiei tale
Când lansați o strategie, este important să definiți ce măsurători și KPI -uri trebuie să însoțească procesul. În plus, mediul online vă permite să monitorizați performanța acțiunilor dumneavoastră în timp real prin rapoarte complete și date relevante și actualizate.
Astfel, una dintre măsurile de prevenire a rentabilității investiției negative este să analizezi toate informațiile relevante pentru strategia ta. Acest lucru este important pentru a descoperi posibile defecte și puncte de îmbunătățire pentru a vă optimiza campaniile și a profita la maximum de investiția dvs.
3. Evaluează-ți bine investițiile
Strategiile de marketing s-au adaptat și s-au schimbat tot timpul, dar este important să nu uităm că, indiferent de care, este necesar să aloci timp pentru ca rezultatele așteptate să apară.
Prin urmare, atunci când îți calculezi rentabilitatea investiției, cel mai bun lucru de făcut este să aștepți un timp pentru ca campaniile să aducă înapoi o rentabilitate și să poți evalua o cantitate semnificativă de date. În caz contrar, ați putea irosi o strategie sau o campanie de succes făcând modificări și anulând-o prea curând.
Fără îndoială, acestea sunt câteva dintre acțiunile care vă vor ajuta să preveniți și chiar să revizuiți rentabilitatea investiției dumneavoastră negativă.
Acum știi că rentabilitatea investiției are un impact profund asupra sănătății afacerii tale și asupra importanței de a o menține pozitiv. Așadar, folosiți ceea ce ați învățat ca punct de plecare pentru a îmbunătăți strategiile și campaniile companiei dvs. și pentru a vă crește profiturile.