Unul dintre marii piloni ai Publicității este modul în care o agenție se raportează la clientul său.

agentie de publicitate devine recunoscuta de clientii sai datorita dedicarii si calitatii serviciilor pe care le ofera. Dar baza pentru construirea unei prezențe pozitive a acestei agenții pe piață începe cu mâinile profesionistului responsabil de serviciul de publicitate.

A fi profesionistul responsabil de promovarea unei agenții este o sarcină care necesită mult sentiment și flexibilitate pentru a înțelege momentul potrivit pentru a încerca să încheie o afacere cu un client.

În plus, responsabilul cu serviciul de publicitate se confruntă cu o problemă foarte delicată și subiectivă: munca sa se bazează pe servicii, nu pe produse gata făcute .

Promovarea unui produs pe care clientul îl poate vedea, atinge și se bucura este destul de diferită de a încerca să negocieze ceva care, în acel moment, nu poate fi încă văzut sau analizat . Cu alte cuvinte, profesionistul responsabil cu serviciul de publicitate nu are încă un activ corporal pe care clientul să-l poată lua în considerare.

Sub acest aspect, metaforic vorbind, profesionistul și agenția devin „produsul” vândut. Serviciul, în acest moment, se află în al 2-lea plan. Se va vedea abia după un timp de dezvoltare a proiectului.

Aflați mai multe despre acest subiect mai jos:

Cum funcționează un serviciu de publicitate?

Serviciul de publicitate este legat de comunicarea existentă între agenție și client.

Principala sa atribuție este de a lucra la prospectarea , negocierea și menținerea portofoliului de clienți , pe lângă faptul că este responsabil cu pregătirea briefing -urilor creative, inspiratoare, care funcționează ca o busolă pentru a direcționa pe toți cei implicați în proiectul de publicitate.

Ținând cont de faptul că serviciul de publicitate este primul contact al clientului cu agenția, profesionistul care va îndeplini această funcție trebuie să îndeplinească anumite abilități și calificări , acesta fiind cel care va conduce întregul proces de comunicare și marketing între părți.

Profesionistii responsabili de acest serviciu trebuie sa stie sa intermedieze o negociere, sa cunoasca atat afacerile agentiei cat si ale clientului pentru a intocmi un plan bun, pe langa gestionarea si administrarea relatiilor dintre partile implicate si raspunderea de rentabilitatea acestora. cont.agenţie.

Care sunt obiectivele unui serviciu de publicitate?

  • Clienți potențiali;
  • negociaza inchiderea activitatii agentiei ;
  • ai grija de portofoliul de clienti;
  • creați un briefing și prezentați-l echipei de creație;
  • participa la planificarea strategiilor ;
  • să fie legătura dintre companie și client.

De ce este atât de important munca de servicii de publicitate?

Întărește autoritatea agenției

Eficiența în serviciul oferit de un profesionist de primă clasă se reflectă asupra satisfacției clienților și, în consecință, plasează agenția pe o poziție proeminentă.

O agenție nu câștigă autoritate pe piață peste noapte. Este necesar să existe profesioniști cu suficient know-how care să acționeze în alegerea celor mai buni clienți pentru agenție și să pregătească un briefing care să încânte nu doar agenții de publicitate, ci și publicul țintă al acestora.

Clientul asteapta rezultate, iar serviciul de publicitate poate si trebuie sa genereze aceste rezultate din momentul in care reuseste sa le puna pe hartie si sa isi execute eficient scopurile si obiectivele .

Cu cât acțiunile de servicii de publicitate ale unei agenții sunt mai eficiente, cu atât prezența acesteia pe piață este mai mare: ceea ce va servi pentru a-și consolida și mai mult autoritatea față de agenții de publicitate și va câștiga recunoaștere din partea oamenilor.

Identifică lacune în așteptările clienților

Parteneriatul dintre agenții și clienții acestora se poate uza în timp , deoarece mulți clienți își pun așteptările de succes și nemulțumirile lor doar în mâinile profesioniștilor în servicii de publicitate.

În acest moment, profesionistul trebuie să adopte o atitudine fermă și să se poziționeze în fața clientului cu argumente palpabile.

Prin urmare, identificarea lacunelor în așteptările clienților, atunci când acestea apar, este esențială pentru ca profesionistul să ia măsuri și să gestioneze cu pricepere presiunea creată de client.

Ridică puncte de atenție care pot duce la o criză de imagine

Nicio agentie nu poate ramane pe piata daca nu dispune de un serviciu de publicitate bun care sa identifice rapid anumite puncte care i-ar putea afecta imaginea .

Astăzi, informațiile circulă foarte repede și orice eșec trebuie rezolvat imediat ce se întâmplă, prevenind situația de criză să scape de sub control și provocând ca o imagine negativă a agenției să devină virală.

Profesionistul de service al agențiilor trebuie să fie proactiv, capabil să prevadă punctele negative care vor păta imaginea companiei tale pe piață și să acționeze cât mai curând pentru a le corecta.

Abilitatea de a recunoaște focalizarea strategiei

Clientul nu vrea să știe cum ați obținut rezultate bune, ci doar să le vadă.

Nu va ezita să rupă un contract cu agenția ta dacă va percepe că rezultatele tale sunt sub așteptări.

Dar când echipa de service intră pe teren, driblează orice dificultate și recunoaște care ar trebui să fie punctul central al strategiei clientului, întregul joc se schimbă în favoarea ambelor părți .

Prin urmare, profesioniștii care vor lucra în funcția de serviciu de publicitate trebuie să aibă inițiativa și capacitatea de a crea strategii inovatoare care adaugă valoare și generează rezultate pentru clienții lor.

Subliniază primele informații care să faciliteze elaborarea personajului

La intocmirea planului, serviciul de publicitate trebuie sa caute si sa analizeze cat mai multe date despre publicul tinta al agentului de publicitate si, dupa aceea, sa ofere un briefing complet despre consumatorii carora le este destinata campania de publicitate.

Printr-un studiu atent al acestui public țintă, este posibil să selectăm puțin mai multe informații colectate pentru a găsi persoana ideală pentru afacerea clientului .

Serviciul de publicitate urmărește să vă aprofundeze cunoștințele despre piața în care își desfășoară activitatea clientul pentru a ajunge la o concluzie asupra profilului persoanei ideale și a produce conținut pentru ținta potrivită.

Profilul ideal pentru a lucra cu serviciul de publicitate ar trebui să fie cel al unei persoane captivante, proactivă, care știe să relaționeze bine cu oamenii, să aibă răbdare să asculte, să reușească să gestioneze conflictele și să adopte cea mai bună soluție pentru ei.

Pe scurt, trebuie să fii un profesionist care să-ți domine zona și care să aibă personalitatea și încrederea să-ți îmbrățișeze punctele de vedere.

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.