Halele metalice de productie sunt o investitie inteligenta pentru majoritatea afecerilor mici si mijlocii, intrucat reduc costurile proiectului cu pana la 50% fata de cladirile din beton si cu aproape 75% timpii de executie ai lucrarii. Insa decizia de a-ti achizitiona o hala metalica depinde si de spatiul si terenul pe care-l ai la dispozitie, intrucat amplasarea unei astfel de constructii trebuie sa tina cont de cateva aspecte esentiale!

1. Certificatul de urbanism

Asigura-te ca terenul pe care vrei sa amplasezi hala metalica de productie are certificat de urbanism, care iti prezinta exact situatia acestuia din punct de vedere juridic, economic si tehnic. In plus, acesta iti ofera si o lista cu avizele si acordurile legale necesare pentru obtinerea autorizarii constructiei.

2. Infrastructura

Inainte de a te gandi sa amplasezi o hala metalica pe un teren aflat in mijlocul campului sau pustietatii, ia in calcul infrastructura, care este esentiala pentru desfasurarea activitatii de afaceri. Terenul trebuie sa aiba cai de acces la strada, pentru a facilita atat transportul angajatilor, cat si al clientilor sau persoanelor care vor tranzita hala.

3. Utilitati

Amplasarea unei hale metalice de productie nu vine la „pachet” cu utilitati precum gaze, apa, curent electric etc. Inainte de a-ti construi o astfel de unitate industriala, este important sa te asiguri ca suprafata pe care urmeaza sa o amplasezi are sau permite racordari la electricitate, canalizare, apa, telefon sau internet.

4. Starea terenului

Siguranta este principalul criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand alegi terenul pe care sa amplasezi hala metalica de productie. Este important sa recurgi la serviciile unei persoane avizate in realizarea unui studiu geotehnic, pentru a-ti face un raport cu privire la nivelul de siguranta pe care-l ofera terenul in vederea construirii spatiului industrial.

De Emil

Pasionat de promovare online, optimizare si crestere nivel afaceri.