Avantajele oferite de montajul rapid al halelor metalice si de versabilitatea lor in modularea spatiului interior fac din aceste constructii un pas firesc pentru fiecare antreprenor care isi dezvolta afacerea. Constructiile tip hale metalice se preteaza in domenii de activitate: de la hale metalice de productie, la spatii de depozitare, service-uri auto, spatii de birouri, sali de sport sau spatii comerciale cu amanuntul.
Configuratia lor poate fi atat din materiale conventionale, din sisteme de panouri termoizolante sau mixta.
Hale metalice pentru service-uri auto
Pana acum un deceniu, proprietarii e service-uri auto preferau constructii conventionale din elemente de zidarie sau din lemn. Daca in cazul celor zidite, avantajul era ca multe dintre ele erau deja construite, eliminand costurile de constructie si montaj, lemnul era ales ca material de constructie prin prisma prelucrarii rapide, a rapiditatii cu care putea fi montat si a pretului redus.
Halele metalice au modificat optica proprietarilor, oferind o protectie mai buna la foc, posibilitatea de asamblare, dezamsamblare rapida si relocare in caz de urgenta, precum si avantajul de a cumpara elementele de sustinere (stalpi, grinzi), dar si invelisul din panouri de protectie la preturi convenabile pep e piata second-hand.
Hale metalice mixte
Nu doar constructiile noi presupun luare in calcul a constructiilor tip hale metalice, dar si remodelarea unor spatii industriale sau comerciale zidite poate fi gandita prin realizarea unor hale mixte. Extinderea unei cladiri existente, in plan orizontal sau vertical, se poate face apeland la solutia montarii unei hale metalice.
Procesul este unul mai complicat, necesitand eliberarea nui certificate de urbanism si realizarea unui proiect, dar costurile finale de extindere pe structura unei hale metalice se vor dovedi mai reduse decat cele de extindere prin solutiile oferitede constructiile clasice. Avantajele sunt reprezentate de timpul rapid de proiectare, fabricare a profilelor si de montaj, ca si de costul redus al constructiei, pretul pe metru patrat la ridicarea unei hale metalice fiind in medie de 200-220 euro.