Yoga sau Pilates: Care este cea mai bună variantă pentru siluetă?

Adesea incluse împreună în domeniul activităților de fitness pentru corp și minte, Yoga și Pilates oferă avantaje similare prin diferite stiluri puse la dispoziția celor care le practică. Pilates se concentrează pe consolidarea și alinierea corpului, în special a zonei centrale a acestuia. Yoga practică exerciții prin întindere și respirație corectă.

Atunci când sunt percepute din perspectiva scăderii în greutate, nici Yoga, nici Pilates nu reprezintă alegerea cea mai bună pentru atingerea scopului propus. Cu toate acestea, în funcție de stil, Yoga poate câștiga locul I în competiția dintre cele două în arderea caloriilor, în timp ce pilates este prima alegere pentru o siluetă zveltă și armonioasă.

 

Cum pierdem în greutate

Un studiu realizat recent a confirmat faptul că pierderea în greutate este direct legată de calorii. Există astfel o regulă simplă, de bază pe care trebuie să o avem în vedere: trebuie să ardem mai mult decât consumăm. O jumătate de kilogram de grăsime este egal cu 3500 de calorii, astfel încât arderea a 500 de calorii pe zi va determina eliminarea unui kg de grăsime din greutatea corporală pe săptămână.

O persoană care face o oră de Pilates va arde între 270 și 460 de calorii pe sesiune, în funcție de nivelul său de antrenament (începător sau avansat). O oră de Yoga, în funcție de stilul adoptat, va ajuta la arderea a 200 – 630 de calorii.

 

Pilates

Dacă sunteți dornici să pierdeți în greutate rapid, Pilates nu este cel mai eficient mod de a vă atinge obiectivele.  Cu toate acestea, dacă până în acest moment ați avut un stil de viață sedentar, orice activitate fizică, fie că este vorba de Pilates sau alt sport, va duce cel mai probabil la o anumită pierdere în greutate. Cel mai mare beneficiu rămâne întinderea mușchilor, alungirea acestora și o siluetă prelungă, alături de o postură dreaptă ce inspiră încredere. 

Dar dacă sunteți obișnuiți cu exercițiile fizice, este puțin probabil ca Pilates să vă ajute să scăpați de grăsimea în exces. Ceea ce oferă Pilates însă este o adevărată transformare a corpului. Chiar dacă numărul kilogramelor de pe cântar nu se mișcă, hainele se vor așeza în mod diferit și veți avea mai mult tonus muscular și o mai bună rezistență.

 

Yoga

Yoga este un alt tip de exerciții fizice care nu garantează pierderea în greutate dacă este singura dvs. activitate fizică. Deși vinyasa yoga, un stil specific de activități care asigură o legătură directă între căldura corpului și respirație poate conduce la arderea a aproximativ 600 de calorii pe oră, nu este o formă de yoga pe care majoritatea oamenilor o pot face în fiecare zi – ceea ce ar fi necesar dacă obiectivul vostru este cel de a elimina 1 kg de grăsime pe săptămână.

Toate formele de yoga vă vor ajuta la stabilirea unui tonus muscular mai bun și la întărirea mușchilor grav afectați de sedentarism. În plus, la nivel psihologic, yoga poate crea un mediu mai relaxat, permițându-i minții tale să gândească eficient, să elimine autocritica severă și să îți confere încredere în propriile forțe pentru a reuși în tot ce îți propui să realizezi.

Recomandări

Dacă obiectivul vostru principal este să pierdeți în greutate, nu vă îndepărtați de  Pilates. Beneficiile acestora privind tonifierea mușchilor vor veni în sprijinul vostru pentru a vă asigura o formă armonioasă a corpului în timpul procesului de slăbire. 

Pentru cele mai bune rezultate în ceea ce privește pierderea în greutate, totuși, este recomandat să faceți  Pilates în paralel cu exercițiile aerobice și cele de fitness. Dacă vă doriți un corp armonios, pilates este prima opțiune.