Începătorii se antrenează timp de 15 până la 20 de minute, două până la trei zile pe săptămână. Și în primul rând, antrenamentele pentru începători includ monotonie și viteză lentă în loc de varietate și alergări la intervale. Când te-ai obișnuit cu succesiunea mișcărilor și mișcarea de rulare modificată, poți crește treptat mai întâi frecvența antrenamentului, apoi sfera și în final intensitatea. Cel mai eficient este să alergi în intervalul optim de frecvență cardio de antrenament. Poți determina cu ușurință ritmul cardiac, cu ajutorul calculatorului integrat pe banda de alergat.

Banda de alergat pentru avansați

Mulți sportivi folosesc banda de alergat și în sala de sport, pentru a se încălzi, de exemplu înainte de antrenamentul de forță. Acest lucru are foarte mult sens, deoarece, spre deosebire de bicicleta de fitness, pe banda de alergat sunt implicați mai mulți mușchi și, în consecință, sunt alimentați cu mai mult sânge. De obicei, sesiunile scurte de antrenament de 10-15 minute sunt suficiente pentru a-ți stimula circulația. Același lucru este valabil și aici: începe încet și apoi crește viteza puțin câte puțin. Și nu fi surprins dacă transpiri foarte mult și foarte repede. Spre deosebire de alergarea afară, nu există vânt care să te lovească în față, ceea ce permite transpirației să se evapore mai ușor.

Banda de alergare – beneficii pentru sănătate

Datorită stresului mare implicat pe banda de alergare, sunt antrenate în principal, fibrele musculare rapide de tip 2 (sau fibrele F). Acestea sunt perfecte pentru performanța anaerobă, pentru solicitări scurte, foarte intense și puternice (de exemplu, pentru sprinturi). Pe de altă parte, antrenamentul lung de anduranță (în stare de echilibru) tinde să streseze fibrele musculare lente de tip 1. Benzile de alegat sunt perfecte pentru activități aerobe precum alergarea lentă de anduranță. Fibrele musculare rapide au nevoie de mai multă energie. Pe de o parte, pentru a putea oferi rapid performanța ridicată, pe de altă parte, pentru a te putea recupera mai bine și mai repede după încărcarea intensivă. Cu un antrenament care vizează în primul rând aceste fibre musculare, arzi mai multe calorii în aceeași perioadă de timp.

De crildev

CRIL DEV SRL ofera servicii web: creare si mentenanta website, hosting premium (doar pentru companii), promovare seo website & google adwords, promovare retele de socializare, creare articole.